кожа, грижа, грим, продукти

Как да спасим кожата от сухота и напукване през зимата

Зимата подлага на изпитание кожата ни. Често студът и бръснещият вятър оставят отпечатъка си върху нея. Тя става суха, зачервява се и се лющи – ясните маркери, че се нуждае от повече влага и подхранваща козметика.

Налага се да заменим част от декоративните продукти с нови, за да получим троен ефект – предпазване, грижа и красота.

Правим пълна подмяна на средствата, с които глезим кожата на лицето. Заменяме прахообразните от тях с кремообразни. За да направим своя личен избор на качествени и иновативни решения, можем да потърсим beauty помощ ето тук: https://makeup.bg/brand/54753/.  Пращаме във ваканция обичайния почистващ продукт за лице, а на мястото му временно назначаваме нов, с овлажняващ ефект. Пилинг поне веднъж седмично отстранява мъртвите клетки и обновява лицето с нови, които показват свежа, розова и нежна кожа.

Сутрин, преди да започнем гримирането, нанасяме масло или хидратиращ крем.

След това покриваме кожата със слънцезащитен крем за лице. Студът не възпрепятства UV лъчите. През зимата въздухът е по-влажен, прахът пада на земята и улеснява слънчевите лъчи, които обожават да рисуват петна по незащитената кожа. Време е да забравим за прахообразната пудра и да отдадем предпочитанията си на кремообразния фон дьо тен, ВВ крем или тонираща основа за лице… Кремообразните продукти съдържат овлажняващи компоненти, бързо попиват в кожата и не остават само на повърхността като пудрата.

Продукти с матиращ ефект са нежелателни.

Ако имаме суха кожа и използваме в студените месеци матираща пудра или червило, това би изсушило повърхностния слой още повече. По него може да се появят пукнатини и лющене. Минералната пудра също е аут от употреба, тъй като леко изсушава. При суха кожа през зимата, течният фон дьо тен с овлажняващ ефект е най-добрата алтернатива. Чудесно решение също е смесването на хидратиращ крем с фон дьо тена. Нанасянето с блендер разпределя равномерно и кара продукта да попие моментално.

Не само кожата на лицето се нуждае от козметика с течна консистенция. За кожата на очите важат същите правила. Прахообразните сенки за очи трябва да се заменят с кремообразни. Те са дълготрайни и няма да се посипят под клепачите. Устните ще запазят сочността и мекотата си с балсам или гланц, обърнали гръб на матовите червила. През зимата е по-предвидливо да се гримираме с водоустойчива очна линия и водоустойчива спирала за очи. В този сезон често вали – дъжд или сняг, ако сме без чадър или качулка, ще размажем грима си, а не искаме по лицето ни да потекат цветни вади в най-неподходящия момент.

- реклама -