„Как да си дресираш дракон“ е на върха на американската боксофис класация – ВИДЕО

„Как да си дресираш дракон: Тайнственият свят” е за втора седмица на първо място в Североамериканската боксофис класация. Макар и да е позагубил част от преднината си, все още е пред дългоочаквания последен филм от поредицата на Тейлър Пери „Медеа”.

Последната излязла част на поредицата за „Как да си дресираш дракон” се очаква да спечели 30 милиона долара за този уикенд, което ще е с 45% по-малко от миналата седмица, но достатъчно, за да донесе почти 100 милиона долара приходи като цяло само от прожекции в Северна Америка.

Дългоочакваният финал на поредицата „Медеа”, която излиза в продължение на 15 години, „Семейното погребение на Мадеа“ е на второ място в класацията с 27.1 милиона долара, като така изтласка цялостния франчайз до близо половин милиард долара.

На трето място се намира „Алита: Боен ангел” със своите 7 милиона долара, като в световен мащаб филмът е спечелил от прожекции 350 милиона долара.

„Лего филмът 2: Част втора” се намира на четвърто място с 6.6 милиона долара и е на едно място пред големия победител в Оскарите – „Зелената книга”, който успя да реализира 4.7 милиона долара, като това е неговата 16 седмица на екран.

- реклама -