Как да се предпазите от кражба на плажа

Как да се предпазите от кражба на плажа? Дори в такива блажени моменти трябва да останем бдителни.

Свързваме отпуската с безгрижна почивка. Особено ако я прекараме на плажа. Тогава забравяме всичко и се опитваме да се отпуснем колкото се може повече. За съжаление, дори в такива блажени моменти трябва да останем бдителни.

Крадците само чакат нещата да останат без надзор.

Как да се предпазим от кражба на плажа? Ето съветите на полския Onet.pl.

Разбира се, най-ефективният начин е да не взимаме ценни вещи със себе си на плажа. Телефон, електронна книга, музикален плейър, пари… Въпреки това е трудно да си представим почивка на плажа без всички тези неща. Освен това телефонът трябва да е винаги с нас. Във водата могат да възникнат много опасни ситуации. Затова е разумно да имаме телефон под ръка, за да повикаме бързо помощ.

И така, как да се измъкнем от тази ситуация?

Прохладата на морето или езерото привлича и е приятно да плуваме в него. Но какво да правим с нещата, които сме взели със себе си? Не можем да ги вземем във водата. Най-добре е някой да остане на плажа, за да следи за нещата. Но какво да правим, ако искаме да се поразтъпчем малко и да се насладим на почивката си заедно?

Известно е, че е невъзможно да се контролира 100% от това, което се случва на плажа. Дори съседите може да не следят вещите ви. Освен това крадците са много умни. Те могат да наблюдават туристите дълго време и да набележат тези, които са взели ценни вещи.

Затова преди всичко не се хвалите с джаджите си. Не показвайте на всички какъв телефон или плейър имате. Използвайте тези неща дискретно. А ако искате да плувате, опитайте се да ги скриете добре.

Ето няколко начина за скриване на вещи по време на почивката на плажа:

1. Поставете ценните си вещи, включително пари, телефон и др., в найлонова торбичка. Когато искате да поплувате, сложете я под шезлонга или кърпата, например. Разбира се, не е необходимо да я заравяте много дълбоко. Достатъчно е да не лежи на пясъка. Крадецът няма да търси дълго време, защото времето е от значение за него.

2. Вземете със себе си празна опаковка от мокри кърпички. Поставете ценностите си в нея, така че да не се виждат. Този вид скривалище е много незабележимо. Малко хора биха искали да откраднат тоалетни принадлежности.

3. По същия начин можете да използвате празна тубичка от лосион или слънцезащитен крем. Можете да сложите пари в нея, например, вместо да ги държите в портфейл, който веднага би привлякъл вниманието на крадеца.

4. Ако имате деца, можете да използвате чисти пелени. Поставете ценностите в тях и ги увийте, за да не стърчат. Пелена няма да изкуши нито един крадец.

- реклама -
error: Съдържанието е защитено