сн.pixabay

Как да се подготвим за ретроградния Меркурий

През 2020 г. Меркурий  е ретрограден  цели три пъти – от 17 февруари до 10 март; от 18 юни до 12 юли; от 14 октомври до 3 ноември. Съвсем скоро предстои последния  такъв период за 2020 година. Как да се подготвим?

Според астролозите ретроградният меркурий в Скорпион ще влияе най-зле на земните зодии. Периодът ще им създаде усещането, че нещата в живота им не са добре уредени.

Земните зодии са: Телец, Дева и Козирог. Те ще бъдат най-засегнати в този период. За тях се отнася предупреждението да не правят никакви придобивки и да не подписват дългосрочни договори. За водните зодии, ако създават художествено творчество, периодът е много добър. В същото това време интуицията им ще работи малко по-забавено. Най-малко отражение ретроградният Меркурий има върху въздушните знаци: Близнаци, Везни и Водолей и огнените: Овен, Лъв и Стрелец, твърдят специалистите.

Все пак за да сме продготвени на първо място трябва да знаем, че Меркурий управлява комуникацията. По този начин нашите комуникационни умения, способности и планове ще бъдат поставени под напрежение.

сн. pixabay

За да се справим се справим с тежкия период, астролозите съветват:

1. Завършете спокойно вече започнатите  проекти. Вместо да се борите срещу реакционното движение на планетата, спокойно можете да завършите вашите проекти и да изпълните плановете си, като след това започнете да мислите за новите си задачи.

2. Въоръжете се с  търпение. Твърде вероятно е да има закъсненияПо време на целия период може да се случи да отложите срещи и да имате проблеми с електрониката или на работното място. Закъсненията ще бъдат нещо нормално, не се ядосвайте, а просто го приемете и бъдете спокойни.

3. Бъдете предпазливи. Възможно е да изпитате някаква психическа забавеност. Поради това, внимавайте при взимането на крайни решения. А най-добре да ги отложите за след края на периода.

4. Възобновете стари контакти. Обадете се на стари приятели или на този, за когото си мислите, но това не се отнася до бившите партньори. Това може да доведе до доста объркани разговори и да потънете в още по-голяма каша.

5. Не се разделяйте с половинката си. Помислите внимателно преди да направите нещо непоправимо. Разделите в този момент са по правило окончателни.

6. Овладявайте емоциите си. Погрешно е разбирането да действате импулсивно спрямо тези, които обичате. Бъдете кротки с хората около вас, дори със себе си. Кротки – запомнете тази дума.

7. Отделете време за себе си. За здравето си и за да се самоусървършенствате. Периодът е добър за това. Не отлагайте да трупате знания за вас самите.

- реклама -