сн. Pexels

Как да се подготвим за круиз?

Вълнуващите пътешествия са средство за разширяване на мирогледа и бягство от скучното ежедневие. Колкото по-далечна е дестинацията, толкова по-силна е емоцията, като тук има значение и за какъв вид туризъм става дума. Все повече хора залагат на дългите круизи, които могат да бъдат речни, морски, океански и екзотични. Подобен вид пътуване среща туристите с едно коренно различно преживяване, а и с възможност за достигане до далечни дестинации, маршрутът до които включва преминаване през приказни места, които са недостъпни за автомобили и друг вид сухопътен транспорт.

Какви са предимствата на круизите?

Круизните кораби са създадени за незабравимо пътешествие по вода, по време на което могат да се случат доста интересни неща. Плаването се е превърнало в любима опция за туристите, благодарение на неговите многобройни преимущества:

  • Практичност и удобство – престоят на круизния кораб не изисква постоянно опаковане и разопаковане на багаж;
  • Без ограничения по време на пътуване – по света има уникални места, които си струва да се видят, но невинаги те са териториално достъпни. Круизите са начин да се посетят райони, които сякаш са омагьосани от природата, но и трудни за откриване;
  • Възможност за организиране на тематичен круиз (по интереси) – страхотна възможност за създаване на нови познанства и научаване на интересни неща;
  • Луксозно СПА усещане, но и контакт с природата – круизният кораб предлага съвкупност от удобства и възможности за интересни занимания на пътниците.

По време на пътуване по вода всеки може да забрави и за модерните технологии, което действа изключително “детоксикиращо”!

сн. Pexels

Какво включва подготовката за пътуването?

Освен желание за пътуване с круизен кораб, всеки турист трябва да е добре запознат и с подготовката, която включва много неща. Ето и някои полезни съвети:

  • Изрядни документи – лична карта, паспорт, виза и др.;
  • Поставяне на необходимите ваксини при посещение на екзотична дестинация;
  • Застраховка пътуване – отново още една много важна точка от организацията;
  • Ранно приготвяне на багажа – не са поставени официални рестрикции за обема на куфарите и тяхното тегло. Багажът се чекира в обособеното за целта място, като тук е добре да бъде отбелязан с етикет чия собственост е;
  • Родителите с деца трябва да бъдат информирани, че бебета под 6 месеца не се допускат на борда. Домашни любимци също не са позволени, освен ако не става дума за кучета-водачи;
  • Извършване на плащания по време на круиза – приемат се долари и евро, като някои компании позволяват и плащане с дебитни или кредитни карти.

Същинската подготовка за круиз започва месеци преди отпътуването. За да бъде престоят пълноценен, е нужно да се обмисли всяка една подробност, която има отношение към този вид екскурзии.

- реклама -