Брестовица

Как да плащаме точно толкова вода, колкото сме изразходили

Как да плащаме точно толкова вода, колкото сме изразходили?

На всеки се е случвало на апартамент, който не обитава, да му идват всеки месец сметки за вода. Или пък да плаща много повече на месечна база, отколкото е изразходил.

Експерти препоръчват лесен и ефективен начин как да избегнем това.

Специално Софийска вода предлага опцията за самоотчет – вие сами се обаждате на дружеството и им съобщавате данните от водомерите.

Така те няма да ви начислят сметка на база, а ще платите точно толкова, колкото сте изразходили.

Още по темата:

Вдига се цената за кубик от април, в цялата страна къпането излиза солено. Кубик вода в София може да струва близо 3,60 лева от април.

Това става ясно от публикувания на интернет страницата на Комисията за енергийно и водно регулиране в раздел заявления за цени на „Софийска вода“. В бизнес плана 2022-2026 г. на столичното дружество в таблицата с цени на ВиК услугите са записани предложенията за всяка от петте години.

От 1 януари 2024 г. цената се повишава от 3 до 6 лв. на кубик в различните региони на страната. Средно с 15% поскъпва водата водата в цялата страна, в началото на годината изключение правеше София, където все още нямаше утвърден план. Най-драстично е увеличението в Сливен – с близо 41% и един кубик вече струва 3.90 лв. Най – малко е поскъпването в Кюстендил – с 1.4% и за кубик се плаща 3.71 лв. В останалите области увеличението е между 10% и 20%.Увеличението в Бургас е от 20%. Най-скъпата вода ще плащат жителите на област Разград – 6.10 лв./кубик с ДДС – увеличението е с 12.9%.

Чудно: Софийската вода с качества на тази в Антарктида – Flashnews

Предложение: Да има две тарифи за водата и водни помощи – Flashnews

- реклама -
error: Съдържанието е защитено