Как да изберем подходящото термо бельо

Няколко практични съвета как да изберете правилното термо бельо

 

Разбира се, можете да говорите дълго време за това, че трябва да бъде удобно, красиво и с правилния размер. Всичко това е хубаво и важно, но, честно казано, тези разговори са излишни. Всъщност има само едно правило при избора на термо облекло. Помислете за ситуациите, в които планирате да го използвате, и направете избор въз основа на това.

 

Съвременната термомобилност може условно да се раздели на три вида:

 

бельо за ежедневно носене;

за активен отдих и работа на открито;

и за спорт.

Различава се преди всичко в състава си, а ако говорим за спортни модели, тогава и в съвременните технологии.

 

Ежедневно термо бельо

Бельото за ежедневието е ушито от естествени материи. Най-често от памук с добавка на вълна. Такъв тип дрехи са бодита, блузи, клинове за дамите и потници тениски и също клинове за силния пол. Предполага се, че ще се разхождате с него из града, на работа или защото е в хладно помещение. То е удобно, хигиенично, приятно на допир и абсорбира добре влагата. За повечето хора такова бельо ще бъде идеален избор.

 

Единственото, което искам да добавим е, че материята трябва да съдържа поне малко еластан (ликра). Дори 5% от това влакно е достатъчно, за да направи дрехата по-практична и да предотврати разтягането на лактите и коленете.

Бельо за активна почивка и работа

Бельо от втори тип, подходящо за активни хора. Тъканта в такова бельо се използва комбинирана, със задължителното съдържание на някакъв топлоизолационен материал, например термополиуретан, както и вълнена нишка. Това бельо ще ви подхожда, ако сте любители на лова, риболова, туризъм или физическа работа на открито, например, в строителството. Основната му характеристика е способността за бързо отстраняване на влагата. Предполага се, че можете активно да се движите, да се потите и след това да сте в статично положение за известно време, през което време цялата пот трябва да се абсорбира от самата дреха. По същия начин бельото ще бъде полезно, ако често се налага да влизате в топла стая и след това да се връщате в студа.

 

Допълнителните компоненти на тази материя често са памук, вискоза и вълна. Тези материали правят бельото подходящо за дълготрайно носене.

 

И накрая, последният тип термо бельо за спорт

Това е рожба на съвременните технологии. За неопитен човек съставът на такова бельо може да изглежда неподходящ – само синтетика! Но въпросът е в тези магически мембранни тъкани. Този вид бельо е предназначено за спорт през зимата. В него можете постоянно да се движите, да се потите, след това да се движите още по-активно и да се потите още повече, а бельото ще остане сухо и топло. Всичко благодарение на факта, че специалните влакна постоянно абсорбират влагата и я извеждат навън. Освен това този тип бельо не е хомогенно, а съчетава по-плътни и по-тънки вложки, където е необходимо.

Такова термо бельо не е евтино, но ще го оцените, например, на ски курорт. В градски условия може и да се носи, но е по-предпочитано от активно спортуващите хора.

 

Надяваме се, че тези съвети ще Ви бъдат полезни в избора на подходящото термо бельо.

Пожелаваме Ви топла зима и разумно пазаруване!

- реклама -