слушалки

Как да изберем подходящите слушалки?

 

Как да изберем подходящите слушалки?

Висококачествен звук, удобна форма, стилен дизайн – това са основните изисквания при избора на подходящи слушалки, които за мнозина се превърнаха във верен спътник всеки ден. Изборът се влияе от много различни фактори – форм фактор, дизайн, кабелни или безжични, качеството на звука и много други функции. В онлайн и физическите магазини можете да откриете различни видове като over-ear, on-ear, шумоизолиращи, с bluetooth, с кабел, наушници, с микрофон и много други модели.

Критерии за избор на слушалки

Всъщност, по дизайн всички слушалки са разделени на 2 вида. Over Ear са модели, които покриват ухото и така звукът не се разсейва, запазвайки силата и качеството си. Те имат пасивна шумоизолация. В моделите от отворен тип драйверът излъчва както в ухото, така и в пространството. Ако музиката не пречи на всички наблизо, можете да изберете тази опция.

Слушалките за поставяне в ушите In Ear са предназначени за максимална звукоизолация на ушния канал на слушателя. Звукоизолацията има две функции – блокиране на ненужния шум и образуване на звукова зона за постигане на пълнота на тоновете.

Моделите over ear напълно покриват ушите, така че външният шум е перфектно заглушен. В допълнение към пасивното шумопотискане, което се постига чрез дизайна, някои модели имат опция за управление от бутоните, разположени върху тях.

 

Качество на звука

В техническото описание на продукта производителят посочва в какъв диапазон варира честотата на звука. Тоест, в рамките на този индикатор те ще възпроизвеждат всички декларирани честоти. Колкото по-широк е този индикатор, толкова по-добре. Характеристиките, по които можете да прецените чувствителността на слушалките са следните:

  • параметърът на чувствителността зависи от нивото на звука на оборудването и нивото на сигнала, който се подава към устройството. Колкото по-висока е чувствителността, толкова по-силни ще бъдат те;
  • чувствителността се изразява спрямо мощност или напрежение. Ако корелира с напрежението, тогава ще покаже преди всичко обема. Ако е свързан с мощността, тогава – консумацията на енергия;
  • модели с висока чувствителност имат очевиден плюс – те свирят силно, дори ако нивото на звука на източника не е много високо;
  • тези с ниска чувствителност ще са с по-малка сила на звука, така че трябва да ги свържете към мощни източници.

При избор на слушалки, обърнете внимание на формата, която трябва да пасне на вашите уши, за да ви бъдат максимално удобни.

 

 

- реклама -