салдо

Как да изберем какъв кредит да вземем (Полезни съвети)

48% от българите обръщат най-голямо внимание на условията по кредита, когато настъпи моментът да избират компанията, на която да се доверят.

Данните са от скорошно онлайн проучване на кредитния пазар, подготвено от маркетингова агенция, пише Паритени.бг.
За 30% от потребителите водещ фактор са промоциите, а 29% се влияят от разпознаваемостта на компанията.

Над половината от участниците в проучването биха взели кредит от същата кредитна институция, на която са се доверили и предходния път, което обаче не е сигурна индикация за лоялност.

Причината е по-скоро предпазливостта и съмненията им, че друга компания може да предложи кредит със „скрити такси“, което неизбежно увеличава рисковете.
Според проучването за 37% от българите основната причина да сменят компанията, на която първоначално са се доверили, са по-добрите лихви по кредита.

23% от потребителите ще предпочетат конкурентна компания, ако намерят по-добри условия по заемите, а 21% биха били отблъснати от лошо обслужване и некоректно отношение на служителите.
Проучването сочи още, че 2/3 от анкетираните предпочитат да изплатят кредита си на равни месечни вноски, което индикира търсенето от клиента на сигурност и предвидимост – нещо напълно обяснимо, предвид вече 2-годишния живот в условия на пандемия.

46% от българите са кандидатствали за кредит онлайн през 2021 г. Това показва, че тегленето на кредити през интернет продължава да е по-предпочитаният подход.

 

- реклама -