избелим

Как да избелим зъбите си у дома и без никаква химия

Белите зъби са задължителни за красивата усмивка. Ако се притеснявате, че кафето, виното, цигарите и ярките на цвят храни са оцветили емайла ви, но не искате да рискувате с химическо избелване, тази статия е за вас.

Оказва се, че можете да имате бели зъби, без да харчите цяло състояние за продукти, пълни с химикали, които на всичкото отгоре не дават обещаните резултати.

Опитайте тези три естествени средства за избелване.

Вариант 1 – кокосово масло и сода

Кокосовото масло може да ви помогне да избелите зъбите си само за 2 минути. Смесете равни количества кокосово масло и хлебна сода. Разбъркайте добре, поставете сместа върху четката за зъби и измийте добре.

Вариант 2 – сода и лимонов сок

Содата за хляб е слабо абразивен продукт, но все пак бъдете внимателни докато миете зъбите си с нея. Лимоновият сок действа като естествен вид белина. Смесете няколко чаени лъжички сода, лимонов сок и малко вода, за да се образува паста. Поставете щедро върху четката за зъби и нанесете. Оставете да действа за 1 минута, след това изплакнете добре.

Вариант 3 – ягоди, сол и сода

Ягодите са с високо съдържание на витамин С, което помага за разрушаване на плаката и отстраняване на повърхностните петна. Вземете 2-3 ягоди и ги пасирайте с вилица, добавете щипка морска сол и ½ чаена лъжичка сода за хляб. Разбъркайте добре. Сложете върху четка за зъби и нанесете. Оставете сместа да престои 5 минути, след това изплакнете добре.

- реклама -