милиардер

Как бивша учителка и майка на 4 деца стана втората жена-милиардер в Русия

Собственичката на мрежата за пазаруване в интернет Wildberries Татяна Бакалчук стана втората жена-милиардер в Русия, съобщи „Форбс“.

Нейното състояние е оценено над един милиард долара. Първата милиардерка в Русия е президентът на компанията Inteco Management Елена Батурина.

Пътят на една майка и бивша учителка до милиардите

По образование Бакалчук ​​е учител по английски език. През 2004 г. основава Wildberries със съпруга си. Първоначално двойката продава женско облекло от каталозите на Otto и Quelle, асортиментът постепенно се разширяваше и сега сайтът предлага голямо разнообразие от продуктови категории. Около 60 милиона души посещават „магазина“ всеки месец.

Тази година Wildberries зае четвърто място в рейтинга на най-скъпите компании в Русия (след „Яндекс“, Mail.Ru Group и Avito), получавайки оценка на стойността си от 1,2 млрд. долара.

Това не е публично дружество, така че неговата стойност се изчислява въз основа на данни за продажбите и печалбите, както и за мултипликатори на подобни проекти и оценки на рискови капиталисти, се казва в материала.

Компанията извършва онлайн търговия в Русия, Беларус, Казахстан, Киргизстан и Армения.

- реклама -