белина
сн. БГНЕС

Как белината стана оръжие в предизборната борба в САЩ

След като президентът на САЩ Доналд Тръмп се зачуди дали не може да се инжектират дезинфектанти като средство за лечение на Covid-19, кампанията на противника му на предстоящите избори, бившият вицепрезидент Джо Байдън, излезе с нов лозунг.

„Байдън няма да ви инжектира белина“, гласи илюстрираното съобщение в Туитър.

Тръмп се поправи снощи, изтъквайки, че забележки, направени по-рано, когато се говореше за възможността да се инжектират почистващи препарати в телата на пациентите, са сарказъм.

сн. БГНЕС

Разговарях с Бил (Брайън, ръководител на науката и технологиите в Министерството на вътрешната сигурност) … Така че, да речем, облъчваме тялото с мощна ултравиолетова или обикновена светлина … и светлината по някакъв начин, през кожата, преминава вътре в тялото. И виждам дезинфектант, който убива (вируса) след минута. И дали има начин да го направите чрез инжектиране вътре или чрез почистване. Защото виждате как попада в белите ви дробове … Би било интересно да се види това, но трябва да се включат лекари“, каза Тръмп на брифинг, на който присъства д-р Дебора Биркс, експерт от Координационния орган на Белия дом за борба с него. с новия коронавирус.

Според NBC News в интервю след брифинга Биркс защитава твърденията на Тръмп, но според телевизията това се е случило преди президентът да се поправи като „саркастичен“.

сн. БГНЕС

На самия брифинг тя каза на Тръмп, че процедурата „не е лек“.

Моля, не си инжектирайте белина или дезинфектанти. Инжекциите с избелващи препарати причиняват хемолиза (когато се разграждат белите кръвни клетки, пренасящи кислород) и увреждане на черния дроб, а много дезинфектанти могат да причинят опасно парене или кървене в стомаха. Този туит е медицински съвет, написа в Туитър катедрата по токсикология на Харвардския университет.

- реклама -