Как Ангел Ангелов, изнудвал Боил Банов със записи, попадна и в МОН? Там също рекетирал

„Ангел Ангелов е държавен служител, имаме данни, че има връзка с хора с интерес по европроекти. В Министерство на образованието той попада през 2016 г. като държавен експерт след конкурс“, каза пред bTV Деница Сачева – зам.-министър на образованието и науката.

Тя подчерта, че не го познава лично и не знае дали е бил уволнен от Министерството на културата, но знае, че той е най-добър именно в европроектите.

Ангелов работи в Министерството на образованието от септември 2016 г. и в момента е в изпълнителната агенция.

„Името на този човек ни стана известно през декември, когато за първи път получихме информация за това, че е направил опити да заплашва изпълнителния директор на агенцията и да упражнява върху него натиск в полза на определени изпълнители за определени проекти”, каза Сачева.

По думите ѝ има данни, че Ангелов е свързан с лица, които работят по европроекти и искат проектите да отиват в полза на конкретни изпълнители.

„През януари т.г. изпълнителният директор ни информира за това, че има два притеснителни случая около него. В началото на януари му е спукана едната гума на автомобила, по-късно са му спукани и четирите гуми. Подал е сигнал в районното управление и в момента се води разследване, за да се види има ли връзка между заплахите и изнудването и тези инциденти”, отбеляза заместник-министърът.

Тя беше категорична, че изпълнителният директор на агенцията Кирил Гератлиев не е виновен, тъй като не е подписал нито един от договорите, принуждаван да подписва.

- реклама -