Джиро д'Италия, джирото
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Кайседо спечели на Етна, Томас падна лошо

Джонатан Кайседо спечели третия етап от Джиро д‘Италия. Колоездачът на Едюкейшън Фърст триумфира на Етна и записа най-големия успех в кариерата си. Той беше последният оцелял от откъсналата се в началото група.

Кайседо финишира на 10 секунди пред Джовани Висконти (Вини Забу-КТМ). Трети се нареди Харм Ванхук (Лото Соуал) на 51 сек от еквадореца.

Битката за етапната победа беше също толкова драматична, колкото тази за лидерството в Джирото. Герайнт Томас и Саймън Йейтс имаха ужасен ден и почти се простиха с надеждите да спечелят обиколката. Томас падна по време на неутрализирана част и загуби над 10 минути. Йейтс пък няма сили във финалното изкачване и загуби над четири минути.

От фаворитите за генерална победа най-добре се справи Вилко Келдерман (Сънуеб). Той атакува във финалните метри и направи 12 секунди разлика на Якоб Фулсанг, Рафал Майка и Винчено Нибали. 11-ото място на Жоао Алмейда обаче беше достатъчно той да облече розовата фланелка. Португалецът от Декьонинк-Куикстеп води с по-малко от секунда пред Кайседо.

- реклама -