Оливер Кан

Оливер Кан може да замени Хьонес на президентския пост в Байерн

Легендата Оливер Кан е фаворит за наследник на Ули Хьонес на президентския пост в Байерн, съобщава „Билд“. 66-годишният Хьонес ще се кандидатира за нов мандат на изборите през ноември 2019-та година, но именно Кан е неговият фаворит за следващ президент.

Оливер Кан бе 14 години в Байерн

Бившият вратар изкара 14 години в Байерн като футболист, след като дойде от Карлсруе. В този период той изигра общо 632 мача и спечели титлата в Бундеслигата рекордните осем пъти. Самият той изрази амбицията си да поеме ръководството на клуба още преди 15 години. Тогава той заяви, че не си представя по-добър човек от него за поста един ден. Досега обаче Кан стоеше в сянка. След края на футболната си кариера през 2008-а година той работи като телевизионен коментатор.

Матеус: Той е идеален

Лотар Матеус заяви, че бившият му съотборник е идеалният кандидат за поста. „Той е лицето на Байерн, носи ДНК-то на клуба в кръвта си и е ценител на футбола. Винаги е бил амбициозен и не е спирал да се учи и развива, включително и по финансовите въпроси. Вярвам, че той може да води Байерн в бъдеще“, коментира Матеус пред „Билд“.

- реклама -