Къде се намира тази водна скулптура? (ВИДЕО, СНИМКИ)

При публикуването на тази снимка с вода, извираща от главата на коса в социалните мрежи има над 36 милиона гледания, милион споделяния и коментари. И въпросът е: Къде се намира това произведение на изкуството?

Едни се възхищават, а други се питат колко и струва. Някой дори ровейки се из интернет, твърдят, че са намерили къде е построена скулптурата. Уви тя е красива, мястото на което е поставена е реално, но подобна творба не съществува.

Тази глава и още много други са дело на Чад Найт. Той е 3D дизайнер, който превръща виртуалната реалност в сюрреалистично поле, с нотка на съновност, в която потъвате и се изгубвате.

Човешкото тяло и части от него са основното вдъхновение на твореца, който обожава да си играе с въображението на публиката.

Първият поглед върху творбите на Найт, ще ви накара да се запитате, къде по дяволите е това място и защо досега не сте чували за него.

Истината е, че произведенията на виртуалния скулптор, са точно там – във виртуалната реалност. Но това не ги прави по-малко изключителни.

„Мисля, че съм станал художник още в мига, в който съм заченат“, казва Чад. „Да бъда художник, е по-скоро част от характера ми, отколкото професия. А причината да творя е, че имам хиперактивен и шумен ум. Да създавам изкуство, е едно от малкото неща, които ми дават възможността да се потопя в настоящия миг. Бях професионален скейтбордист в продължение на 16 години и това занимание ми служеше като творчески отдушник. Сега, когато нямам възможност да карам скейтборд толкова често и вече нямам особено желание да си чупя костите, 3D изкуството ми служи като нов отдушник.“

Найт споделя, че това, което го мотивира най-силно, е да се развива и постоянно да подобрява уменията си.

Той казва, че се наслаждава както на самия процес, така и на крайния резултат. Много хора откриват скрит символизъм в скулптурите му и са напълно прави: „Всяка моя творба представя нещо или някого. Изкуството ми е като зашифрован дневник, който споделям публично.“

Тъй като повечето от 3D скулптурите на Найт са разположени на реалистични места, много хора си мислят, че те наистина съществуват някъде из света.

За съжаление, неговите творения все още живеят само в дигиталния свят, но нищо не се знае, може би един ден Найт ще може да се похвали и с реална, физическа скулптура.