Янек
сн. БГНЕС

Къде е Янек? С автошествие в Дупница питат институциите за издирването на изчезналия мъж

Автошествие с над 80 автомобила започна днес в знак на съпричастност към близките и питане към институциите какво вършат по изчезването на Янек Миланов от Дупница.

Братът Марио и приятели на изчезналия се събраха пред жилището му-бл. 45 в жк. „Бистрица“, където е видян за последно. На 31 юли вечерта Янек се качва в джипа на Васил Капланов-Каплата.

Започнало по улиците на Дупница, крайната цел на автошествието е с. Крайници, до където се знае, че Янек е бил жив.

сн. БГНЕС

Изчезналият е засечен на предната седалка на джипа на Капланов-съратник на братя „Галеви“ от трафик-камери, но на връщане вече не бил отпред. Капланов твърдял, че на връщане от Крайници Миланов се преместил на задната седалка.

Изчезналият 43-годишен Янек за кратко миналата година имал връзка със съпругата на Капланов, заради което бил подложен на постоянен терор и заплахи. В крайна сметка двамата мъже се срещнали, за да поговорят. От 1 август Янек е обявен за изчезнал.

сн. БГНЕС

Час и половина след тръгването от жилището на Миланов, телефонът му за последно е засечен отново в жк. „Бистрица“ след което вече бил изключен.

В прокуратурата е образувано досъдебно производство за отвличане.

В сряда водолази претърсваха язовир Дяково, а днес в издирването участваха само лодки.

Преди тръгването на автошествието на автомобилите бяха залепени снимки на Янек с текст „Къде е Янек“, и „Върнете ни го“.

сн. БГНЕС

За случая пред медиите говореха брат му Марио Миланов и Даниела Методиева, с която Янек е споделял за отправените му от Капланов заплахи.

Под прозореца на жилището на Янек в стиропоровата изолация все още личи забит хвърлен камък, което е станало няколко дни преди да изчезне.

- реклама -