ген.Румен Радев кабинет решение освобождаване Румен Петков

Кабинетът решава освобождаването на ген.Румен Радев

На своето редовно заседание днес, кабинетът ще разгледа Проект на Решение за освобождаване от длъжност на ген. Румен Радев. Предложението е внесено от министърът на отбраната Николай Ненчев.

Президентът, който е и върховен главнокомандващ на въоръжените сили назначава и освобождава висшия команден състав на въоръжените сили и удостоява с висши военни звания по предложение на Министерския съвет. В началото на месеца стана ясно, че командирът на Военновъздушните ни сили в подал рапорт за пенсиониране.

Генералът е една от номинациите на социалистите за кандидат-президент. Все още обаче партиите в ляво не са обявили своята кандидатура за поста, не е обявено и дали тя ще е обща.

Румен Петков: Всяко забавяне създава впечатлението, че той ги плаши и притеснява

Румен Петков, АБВ, БСП, кандидат президент ген. радевВсяко бавене от страна на управляващите за освобождаването на ген. Румен Радев от служба създава впечатлението, че той ги плаши и притеснява. Това каза зам.-председателят на ПП АБВ Румен Петков по БТВ.

Лично моето мнение е, че всякакво бавене от края на миналата седмица насам за освобождаването на ген. Радев е грешка на управляващите, защото създават впечатлението, че той ги плаши и притеснява, че това решение за тях е проблемно. Нищо не пречеше решението за освобождението му да беше взето веднага с неговия рапорт за пенсиониране и въпросът да приключи”, каза още Петков.

Според Петков, за да имат гражданите възможността да направят своя избор осъзнато и мотивирано трябва да има политически сблъсък, а според него такъв днес няма, поради възпрепядствието на ген. Радев.

Той безспорно е един доказан в професията си човек, за който националната сигурност са въпрос номер 1 и има качествата и потенциала да се бори за тази кауза”, заяви Румен Петков.

На въпрос дали Георги Първанов стои зад евентуалната кандидатура на ген. Радев, зам.-председателят на АБВ посочи: „Ние имаме като нация един проблем – не виждаме предлаганото ни решени, а търсим автора. В случая решението „Румен Радев” е много силно”, заяви още Петков.

- реклама -