Кабинетът „Петков“ ще обсъди предложението на КЕВР за покачване цените на тока, водата и газта ( Обновена)

Започна първото заседание на новия кабинет. А след него премиерът Кирил Петков даде изявление относно предложението на КЕВР за покачване на цените на тока, водата и газта.

Мога да кажа, че разисквахме доста важни и неотложни въпроси на дневен ред“, заяви новоизбраният министър-председател.

Една от темите – цените на тока, водата и газта.

„В най-спешен порядък трябва да обсъдим предложението за покачване на цените на тока, водата и газта от КЕВР. До утре сме си дали 24 часа да направим анализ какво точно е тяхното предложение, защо точно сега се случи и да предприемем ясни и конкретни мерки, за да избегнем това, което за нас изглежда като сравнително голямо увеличение“, допълни той.

 

 

Първата и основна задача е да обсъдим последиците от наводненията, които се случват в 3 области. 2 от тях са особено засегнати – Благоевград и Смолян.

Там има няколко застрашени моста, в Благоевград при един от големите мостове има риск. Още утре ще свикаме областните управители и на двете области, както и на Кърджали, и заедно с министъра на регионалното развитие и министъра на вътрешните работи Бойко Рашков да обсъдим този приоритет.

Това заяви министър-председателят Кирил Петков по време на първото заседание на новия кабинет.

Ваксинацията ще стане приоритет, още днес ще направя заповед за тази сграда и ще дискутираме заедно и за вашите министерства – как може той да се въведе и в тях, заедно с министъра на здравеопазването, допълни още Петков.

Днес министрите ще обсъдят приоритетите на ведомствата си и открити проблеми в тях, които трябва да се разрешат.

 

- реклама -