Заседание кабинет Радев Борисов

Кабинетът освободи от длъжност ген. Румен Радев

Кабинетът прие предложението до президента за освобождаването от служба на ген. Румен Радев.

Премиерът заръча бързо предвижване на оставката му

В началото на днешното правителствено заседание премиерът Бойко Борисов предложи първо да бъде обсъдена оставката на ген. Румен Радев.

Нека докато са тук медиите да минем точка 11 първо, защото чух упреци. А ние да правим извънредно заседание на МС за такава точка не виждам абсолютно никакъв смисъл”, заяви той.

Точка 11 в дневния ред на заседанието днес е проект на решение за предложение до президента за издаване на указ за освобождаване от длъжност и от военна служба на ген.-майор Румен Радев.

Направи Ненчев всичко възможно още днес, щом мине, вече е минало – да отиде при президента – да стане максимално бързо“, заръча премиерът на военният министър.

Кабинетът отпуска пари за специалните силиБорисов Радев кабинет заседание

Премиерът обяви и постановление за одобряване на допълнителни разходи – 3 млн. лв. за специалните сили. Той припомни, че миналата седмица е имало посещение на специалните части на сухопътните войски. Борисов отново ги похвали като каза, че „са невероятно добре подготвени“, но в същото време условията им са лоши.

Ние тогава имахме готовност с министъра веднага да почнем ремонт, но когато видяхме състоянието на сградите – какъвто и ремонт да им се направи, той все ще е лош. Просто те не подлежат на ремонт, затова целево за ремонт в 68 бригада „Специални сили“, на специализирания учебен полигон „Црънча“ отпускаме 3 млн. лв. допълнително от бюджета. Ако нещо не достига, министърът на отбрана ще го следи, но незабавно да се почне да се строи нова казарма, така че да бъде в унисон с това, което заслужават нашите войници. Така че тогава им обещахме ремонт, но преценихме, че по-добре да им направим нова сграда, за да отговаря на качествата, защото просто действително го заслужават“, казва Борисов.

Бригаден генерал Явор Матеев командир на бригадата благодари от негово име и личния състав на специалните сили за своевременната реакция.

- реклама -