Кабинетът даде 7 милиона лева за ремонт и апаратура на 11 болници

Правителството отпусна допълнителни 7,2 милиона лева на 11 болници в страната. Парите ще отидат за ремонти и закопуването на нова апаратура.

Това беше първата точка, която министрите одобриха днес по искане на премиера.

Най-много пари ще получи „Пирогов“

Столичната болница ще получи 2 милиона лева за ремонт и апаратура за детската клиника.

„В клиниката са отвратителни условията, да се направи спешен ремонт плюс апаратура, за да може да пази Боже, когато отиде дете там да е така както трябва. Разчитам, че ще го направите да е кукличка”, каза Бойко Борисов пред министрите.

За болницата в Смолян „Д-р Б. Шукеров” за закупуване на ангиограф се отпуска 1 млн. лв. За болницата в Търговище също 1 млн. лв. за закупуване на ангиограф. За болницата в Ловеч – „Проф. П. Стоянов”, за закупуване на ангиограф и апаратура за хемодиализа за пациенти с бъбречна недостатъчност – 1, 1 млн. лв.

260 000 лв. ще получи „Св. Анна”, Варна, за основен ремонт на Хирургичен и Терапевтичен блок за закупуване на ангиограф и апаратура за хемодиализа за Неонатология и Родилно отделение.

За „Св. Иван Рилски”, Разград – 200 000 лв. за закупуване на лапароскопско оборудване и 5 апарата за хемодиализа за пациенти с бъбречна недостатъчност.

ИСУЛ получава 400 000 лв. за строително-ремонтни дейности за Детска УНГ-клиника. От 30-40 години директорът каза, че детското отделение не е пипано, вметна премиерът.

За „Св. Екатерина” за закупуване на 2 броя апарати „изкуствено сърце” кабинета отпусна 400 000 лв.

Пари за апаратура получават болници в Габрово, Стара Загора и Шумен.

 

- реклама -