Йозил: „От Венгер зависи дали оставам в Арсенал“

Халфът на Арсенал Месут Йозил заяви, че бъдещето на Арсен Венгер остава критично за това дали той ще продължи да бъде част от английския клуб. Световният шампион с Германия сподели, че има „супер разбирателство“ с французина, като именно той е изиграл важна роля за преминаването му от Реал Мадрид на „Емиратс“.

Той е в очакване на това какво ще се случи с бъдещото на менидижъра на „артилеристите“, преди да вземе решение да преподпише с „топчиите“.

„Това не е важно само за мен, но и за целия клуб. Важно е да се знае дали той ще остане или ще напусне. Ние трябва да мислим вече за следващия сезон“, каза Йозил за Daily Mail.

„Венгер е изключително важен за Арсенал. В моята кариера винаги съм взимал решение не само заради клубовете, в които съм играл, но и заради мениджърите. Като футболист, е важно да имаш доверието на треньора, както и да вярваш, че той може да ти помага да се развиваш.

Когато дойдох от Реал Мадрид в Арсенал го направих заради него. Все още се разбираме прекрасно. Той е великолепен треньор. Той е успешен като мениджър толкова години. Венгер е тук от 20 години и под негово ръководство Арсенал винаги се класира за Шампионска лига. Той заслужава да бъде уважаван“, мисли Йозил.

Германецът вярва, че Арсенал има потенциал да бъде шампион във Висшата лига, (за последно това се случва през 2004-та година) както и в Шампионска лига с Арсен Венгер, но отборът трябва да се заздрави.

Мисля, че в клуба знаят, че трябва да сме по-силни. Но най-важното е мнението на мениджъра. Той и клуба ще вземат решение.

Отборът има за цел да се класира за Шампионска лига и аз ще се боря за това. Щастлив съм в Арсенал. Имам връзка с клуба. Обичам Лондон и е страхотно да живееш тук, но днес не мога да кажа какво ще се случи за в бъдеще“.

- реклама -