Йотова: Странно е как криминално проявен носи законно оръжие

Странно е как човек с криминално досие може да носи законно оръжие, каза в Благоевград вицепрезидентът Илияна Йотова, предаде кореспондентът на БГНЕС в града.

„Изказвам благодарност към НСО, които снощи реагираха адекватно, няма български гражданин, или който и да било, да е потърсил среща с нас, която да му е отказана. За мен е по-странно как един човек с криминално досие може да носи в себе си законно оръжие”, каза вицепрезидентът Илияна Йотова. Според нея снощи е предотвратена по-голяма беля.

„Нас/президентството – б.р./ ни охраняват, но искам да попитам какво става с другите граждани, които нямат такава”, попита риторично госпожа Йотова.

Припомняме, че снощи 72-годишният Сашко Игнатов се опита да нахлуе в сградата на президентството. Той беше задържан на входа на институцията и все още се намира в Първо районно управление. Знае се обаче, че оръжието, което е носел в себе си Игнатов, е било законно притежавано. Той е от Перник, криминално проявен. През 2004 г. е бил осъден за убийство при самоотбрана, което е станало през 2002 г. при инцидент на бензиностанция, свързана с неговия бизнес

Югозападният университет „Неофит Рилски” бе домакин на Студентска лаборатория “Перспективи за развитие с българска диплома“, организирана по инициатива на вицепрезидента на Република България госпожа Илияна Йотова.

Вицепрезидентът се срещна с чуждестранни студенти от български произход, които се обучават по ПМС № 103 и ПМС №228.

Основните теми на разговора бяха: изборът да учат в България, трудностите, които срещат и възможностите за професионална реализация с българска диплома.