Антъни Джошуа

Джошуа си върна световните титли в бокса

Антъни Джошуа си върна световните титли в бокса, след като победи със съдийско решение Анди Руис-младши. Британецът ги загуби след изненадващо поражение в Ню Йорк преди шест месеца. В реванша в Саудитска Арабия обаче той бе по-добрият боксьор през цялото време.

Джошуа бе победител и в трите съдийски карти. В две от тях със 118-110, в третата – със 119-109.  Поясите, които той взе са на IBF, WBA и WBO.

Британецът не спря да се движи и да удря своя съперник през всичките 12 рунда. При това без да губи особено много сили в безполезни удари. Спокоен, концентриран, уверен, използващ всяка възможност по отличен начин – представянето му бе като открит урок.

Джошуа - Анди Руис

Двубоят започна с неочакван дъжд. 15 000 зрители бяха напълнили откритата „Дирия Арена“ в Рияд и не останаха разочаровани.

„Първо, искам да благодаря на Господ. После… първият път беше толкова хубаво, че трябваше да го направя и втори“ заяви Джошуа веднага след успеха.

Кобрата чака мач с Джошуа

Победата му означава, че той трябва да бъде съперник на Кубрат Пулев за световната титла на Международната боксова федерация (IBF) следващата година. Кобрата затвърди позицията си на официален претендент на IBF с победата си над Райдъл Букър в началото на ноември.

Има обаче вероятност британецът да оваканти титлата и Кобрата да се изправи срещу следващия в ранглистата на IBF. В момента това е полякът Адам Ковнацки.

- реклама -