Джошуа - Паркър

Реваншът Джошуа – Руис ще е в Саудитска Арабия

Реваншът между световния шампион в тежка категория Анди Руис-младши и Антъни Джошуа ще бъде в Саудитска Арабия. Датата е 7 декември, потвърдиха двете страни.

Мексиканецът шокира британеца на 1 юни в Медисън Скуеър Гардън в Ню Йорк, като му нанесе първа загуба в професионалната кариера . Така той взе шампионските пояси на IBF, WBA, WBO. Руис стана и първият боксьор от мексикански произход, който става световен шампион в тежка категория.

Като евентуални локации за реванша между двамата се обсъждаха Мексико, Великобритания и САЩ. Офертата на Саудитска Арабия обаче е била най-примамлива в условията за двамата.

Критики от страна на правозащитни организации

Мястото веднага предизвика гневни реакции от правозащитни организации. Те имат сериозни критики към „потресаващото ниво на човешките права“ в арабската страна. От Амнести Интернешънъл призоваха Джошуа да се запознае с условията в Саудитската Арабия и да „бъде готов да говори по темата“. От организацията допълват, че това е „поредният опит на властите в страната да се опитат да изчистят изключително лошия си имидж“.

В Саудитска Арабия наскоро се боксира и Амир Хан. Освен това страната прие състезание от Формула Е и иска да приеме такова от Формула 1.

- реклама -