Фандъкова Фандъкова, мръсен въздух, фини прахови частици

Йорданка Фандъкова: Трябва много да не познаваш София, за да твърдиш, че избори могат да се спечелят с купуване на гласове

„Аз моля софиянци да гласуват „за” града си“.

Това заяви по Нова телевизия кандидатът за кмет на София Йорданка Фандъкова.

Според нея в момента сме на финала на една кампания, в която нейният опонент Мая Манолова е избрала стратегията на внушенията. „Внушенията изместиха решенията. Чухме много такива, но не чухме отговори на въпросите за развитието на града“, каза Фандъкова.

Тя коментира и съмненията за купуване на гласове в ромските квартали „Факултета“ и „Филиповци.

„Трябва дълбоко да не познаваш София, за да твърдиш, че в София избори могат да се спечелят с купуване на гласове. Софиянци не се купуват или продават”, коментира кандидатът за кмет на столицата.

Фандъкова допълни, че директорът на училището във „Факултета“ е била кандидат за общински съветник от ГЕРБ. Тя беше категорична, че когато има съмнения, трябва да се правят сериозни проверки. 

„Аз се явявам за четвърти път на мажоритарни избори и се явявам с лицето си, програмите си и конкретните проекти“, категорична бе градоначалничката. Според нея София е град на свободните хора.

Фандъкова допълни, че за 10 години управление е направено много за столицата, но в същото време са допуснати и много пропуски и грешки . „Няма как това да не се отрази на хората в града. Те са все по-взискателни. В новата си програма съм заложила и конкретни мерки за преодоляване на пропуски и грешки, които сме допускали. В момента има шанс да се привлече и голям стратегически инвеститор. „Поемам само ангажименти, които мога да гарантирам“, коментира тя.

Кандидатът за нов мандат каза още, че не са се чули конкретни решения за мръсния въздух.

Тя заяви, че има позиция по казуса с избора на главния прокурор, но уважава разделението на властите.

Според нея Борис Бонев и арх. Борислав Игнатов са много добре запознати с проблемите на града и дълго време са работили заедно с него за разрешаването им и се надява да продължат съвместната работа.

Йорданка Фандъкова обясни още, че строежът на третия лъч на метрото е приключил. В момента текат тестове на влаковете. Когато те свършат, ще бъде пуснат и първият участък от 8 километра.

 

- реклама -