Йорданка Фандъкова: Стадион Кривуля в Бояна няма да се застроява, остава със свободен достъп

Стадион Кривуля в столичния квартал Бояна ще остане в сегашния си вид и със свободен достъп за всички, а Даниел Боримиров се е отказал от намерението си да строи спортен комплекс на този терен. Това обяви кметът на София Йорданка Фандъкова във Фейсбук.

Тя се срещна с част от гражданите, които миналата седмица протестираха срещу проекта за изграждане на спортен комплекс на територията на стадион Кривуля. Пред тях Фандъкова пое ангажимент мястото да остане в сегашния си вид.

„През седмицата се срещнах и с г-н Боримиров, който отговорно и с разбиране се съгласи да не реализира проекта на игрището в „Бояна““, уточни Фандъкова.

„Договорът за наем на терена за срок от 10 години и изграждането на спортните обекти беше сключен по решение на Столичния общински съвет, прието с пълно единодушие от всички политически сили през 2019 г. Пропуск е, че проектът не е бил представен от районната администрация на гражданите от квартала, за да се чуят навреме аргументите на местната общност, с които съм съгласна, както и да не подвеждаме инвеститори. В София има много места, които се нуждаят от нови възможности за спорт, така че моят ангажимент към г-н Боримиров е той да реализира проекта си на друго подходящо място в града ни. Благодаря и на хората от „Бояна“, с част от които днес се видяхме, а с други общувахме през социалната мрежа за конструктивния диалог, както и желанието им да участват в поддръжката на игрището“, допълни тя.

- реклама -