компенсация неучебен ден София температури класни стаи МОН, занятия, мероприятия, пътувания, коронавирус училище ученици занятия материал училище, паралелки, групи, Вълчев

Йорданка Фандъкова: Ще предложим удължаване с два дни на дистанционното обучение за София

Кметът на София ще предложи учениците в столицата да останат на дистанционно обучение с два дни повече – до 2 април. Ситуацията в София е много тежка и това изисква драстични мерки, подчерта Йорданка Фандъкова.

„Вече трети ден новорегистрираните случаи в София е над 1000. Има ръст на децата, които се разболяват и на млади хора, които прекарват по-тежко заболяването. През последните дни обсъждахме възможностите за увеличение на броя на леглата. Те бяха чувствително увеличени.“ Това каза столичният кмет Йорданка Фандъкова по време на брифинга на националния оперативен щаб.

По думите й броят на хоспитализираните с коронавирус в столичните болници се е увеличил с 35%. „Отчита се стръмно нарастване на пациентите, приети в болници през последните дни. 2100 пациенти са хоспитализираните към тази сутрин. 36% е ръстът на пациентите, които се нуждаят от интензивно лечение”, каза още тя.

„Направихме всичко възможно малките ученици да останат максимално дълго в клас. Продължава да действа мярката за финансова подкрепа за родителите, които остават да гледат децата си вкъщи. Разрешават се индивидуални занимания за децата, които имат нужда от помощ от специалисти.“, уточни Фандъкова.

- реклама -