сн. БГНЕС

Йорданка Фандъкова съобщи дали ще се ваксинира

„Аз съм готова да се ваксинирам. Моят съпруг, който е лекар се е записал в групата с първите лекари“. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

Столичният градоначалник обяви, че общината е подготвила 8 екипа, които да подпомагат РЗИ-София в процеса на ваксинация срещу COVID-19. Тези екипи обаче няма да бъдат медицински специалисти, а от служители от аварийното звено, които ще извършват спешна дезинфекция на помещения и други такива дейности.

„Изявихме готовност и създадохме необходимата организация, за да помогнем за логистиката. Столичното РЗИ е институцията, която подготвя ваксинирането на различните групи. Това, което ние направихме е да осигурим цялата логистика“, поясни Фандъкова.

„Ако се наложи, готови сме и в ДКЦ-тата да се организира. Няма проблем това да се направи. Нека да видим колко човека, в какви групи ще имат това желание“, посочи още Йорданка Фандъкова.

Тя припомни, че продължава да работи и дарителска сметка, с която се подпомагат общинските болници и ДКЦ-та на територията на общината.

- реклама -