Фандъкова

Йорданка Фандъкова: С премиера Борисов не си поставяме условия, водим разговори и взимаме решения

„С премиера Борисов не си поставяме условия, водим разговори, обсъждаме и взимаме решения.“ Това заяви столичния кмет Йорданка Фандъкова пред камерите на Нова телевизия. Моите условия за кандидатурите за кмет на София са винаги били свързани с града, с проектите на града и винаги съм защитавала всеки един от тях, защото никога средствата не идват даром, трябва много да се работи. Той отлично знае, че моите условия са София“.

„Опитът винаги е полезен – както положителния, така и пропуските, но стига да си взимаме поука и да знаем как да коригираме работата. За 10 години винаги се допускат грешки и хората не очакват оправдания, а очакват решенията, за да вървим напред“, допълни Фандъкова.

Изпълнителите на ремонта на „Граф Игнатиев“ подвели Фандъкова още в началото.

„Направихме някои грешки още в началото – аз лично се предоверих на изпълнителните за срока на изпълнение. Това беше наистина неприятно, защото създаде проблеми с организацията по-късно. Изпълнителите поеха ангажимента да осъществят проекта два пъти по-бързо, отколкото беше заложено по договор. Обявихме го така – хората имаха очаквания още преди зимата да приключи. Стана ясно, че това не е възможно – сменяхме инфраструктура, канализация на 100 години. Но днес „Граф Игнатиев“ има резултат и изглежда коренно различно“, заяви тя.

Основният опонент в предизборната кампания, която все още не е започнала, но има ясни заявки за това, са лъжите и манипулацията, коментира Фандъкова.

„Те вече започнаха и за съжаление виждаме в последните седмици г-жа Манолова има твърдения, които не са верни. Всички процедури, свързани със София, за които говори тя, приключват след изборите. Чух, че на 9 септември са отворени ценови оферти – това не е вярно. Това беше срок за подаване на документи, ценовите оферти ще бъдат отворени най-рано през октомври. По никакъв начин няма да допусна да се подложи на риск града – както за чистотата, така и по отношение за закупуване на нови превозни средства“, каза още Фандъкова.

Фандъкова сменила два автобуса, за да стигне до телевизията за интервюто.

„Днес движението е по-спокойно. Историческият център на София е затворен и за поредна година нашата столица се включва в Европейската инициатива „Ден без автомобили в празничния неделен ден. Целта е да обърнем внимание на алтернативите за предвижване, за това, че е възможно да оставим автомобилите си и да използваме градски транспорт. Автобусите, с които пътуваме вече, са нови, удобни и достъпни. Миналата година сменихме автобусите по линия 84 с газови автобуси – най-висок икономичен клас. Това, което направихме последните години, е всъщност 90% от автобусите да подменим и това е реалната стъпка към по-чиста среда.

- реклама -