Йорданка Фандъкова положи клетва, предлага три нови ресора

Йорданка Фандъкова официално встъпи в длъжност за четвъртия си мандат като кмет на София.

„Минахме през тежка кампанията, в която се изговориха много лъжи, но желанието за промяна ни обедини“, заяви в словото си Фандъкова, която за четвърти път пое кметския пост в София.

„Очаквам от новия СОС да заработи с темпото, което се очаква от гражданите. София няма време за партийни боричкания.“

Фандъкова предлага създаването на три нови ресора – строителство, дигитализация и инвестиции, транспорт.

„Това са големите мотори на промяната за София и това е начинът да увеличим скоростта на развитие“, каза столичният кмет Йорданка Фандъкова. Тя заяви още, че до месец ще предложи на общинския съвет структурни промени в работата на общината, които да гарантират по-голяма бързина на работата, повече контрол и повече публичност.

61 общински съветници положиха клетва.

Новите общински съветници към Столичния общински съвет положиха клетва, която гласи: „Заклевам се в името на Република България да спазвам конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на гражданите от Столична община и да работя за тяхното благоденствие.“

Председателят на ОИК – София  Полина Витанова също поздрави Фандъкова, районните кметове и Столичния общински съвет и пожела с мъдрост да приемат всичко. Тя съобщи и поименно всички нови общински съветници.

Епископ Поликарп, викарий на софийския митрополит също отправи поздрави и подари на г-жа Фандъкова икона, която да ѝ помага и ѝ пожела достойно да работи за София и за благото на столичани.

Клетва положиха и кметовете на райони в София.

- реклама -