Столична община Коледна елха запалване отлагане

Йорданка Фандъкова представи новия кмет по екологията

София има нов зам.-кмет по екология. Това е Десислава Билева. Това обяви пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова.

„Билева получи предложението от мен като експерт. Искам да ви припомня, че всички членове на екипа ми съм търсила да бъдат експерти. Тя не е политическо лице.“, заяви Фандъкова.

Билева е работила като експерт в Министерството на регионалного развитие и благоустройството. Работила е на експертна длъжност дълги години при различни правителства. След това е работила и в Министерството на здравеопазването. Преподавател е в Нов български университет. Работила е няколко години като ръководител на европейски проекти с Министерството на околната сред а и водите по програмите за околна среда. В последните години Билева беше член на надзорния съвет на „Топлофикация“.

„Задачата на госпожа Билева беше да подготви ида защити заедно с екипите на Столична община третата фаза и проекта за управление на битовите отпадъци, а именно инсталацията за производство на енергия от RDF гориво. Само преди няколко дни проектът беше одобрен от ЕК. Това ще бъде една от задачите на госпожа Билева“, обясни столичният кмет.

- реклама -