Йорданеску ЦСКА представяне

Йорданеску: За мен е чест да бъда част от ЦСКА

За мен това е един прекрасен ден, защото днес се присъединявам към страхотното семейство на ЦСКА.”  Това заяви новият старши треньор на ЦСКА-София Едуард Йорданеску при официалното си представяне начело на тима. Румънецът, който замени на поста напуснали Христо Янев, бе представен лично от легендата на българския футбол Христо Стоичков.

Йорданеску ЦСКА представяне

Страхотна чест за мен да съм тук, и да стоя до такива легенди на българския футбол, такива характери. Знам много добре, че идвам в клуб с големи традиции, страхотни фенове, и знам, че ни очаква страшно много работа. Да съм в такъв клуб с толкова богата история, е отговорност, и аз съм готов да я понеса,“ заяви Йорданеску.

За мен е голяма чест след по-малко от два месеца да съм пак в България, и да представя новия старши треньор на ЦСКА. Треньорът на ЦСКА е една личност, на която сме се спрели всички заедно. Той е човек с ясни идеи, знае каква дисциплина трябва. Затова, Еди, добре дошъл в ЦСКА, желая ти много успехи, и дано в края на годината бъдеш толкова весел, колкото и днес„, заяви Стоичков.

Дисциплината е най-важна

Легендарната осмица каза, че в основата на успехите стои дисциплината. „Затова на мен ми е било лесно под ръководството на Димитър Пенев, Манол Манолов, затова сме постигнали успехи. Без дисциплина няма успехи. И без желание не става. От днес до утре няма да стане. Ние няма да се бъркаме в работата на треньора, той носи отговорност да избира футболистите, и те да играят така, както тренират през седмицата„, коментира Камата.

Той сподели и мнението си защо се е стигнало до треньорската рокада. „В съвременния футбол резултатите показват накъде трябва да се поеме. Не е нещо ново да се сменят треньори. За да се спрем на даден треньор, той не е от днес или от вчера. Лесно е, когато имаш учител като неговия баща. Няма значение вече кой го е довел. Всички сме в този борд, всички вземаме решението„, сподели още Стоичков.

Димитър Пенев си остава почетен президент на ЦСКА, а спортен директор ще бъде Пламен Марков. Финансов директор пък остава Трифон Попов. „Живата легенда не съм аз, легендата е ЦСКА. Преди мен е бил Димитър Пенев. Историята на ЦСКА е долу в музея. ЦСКА е история и тя не може да бъде изтрита“, заявиСтоичков.

Йорданеску за отбора

Успях да гледам вече на видео мачовете, които изигра ЦСКА до момента. За мен бе важно да видя индивидуалните качества на футболистите. Наясно съм, че това е нов, изключително млад отбор. Това носи както предимства, така обаче и негативи. Трябва да развием потенциала им и да повишим нивото на отбора. Това няма да е лесна работа, тъй като не съм участвал в подготовката и в селекцията. Но вече съм тук, затова работата ми започва в този момент,“ продължи той.

Искам да обещая нещо на феновете – ние ще играем всеки мач за победа. Философията на играта идва от историята, ние трябва да сме атакуващият отбор, дефанзивната игра не отговаря на традициите на този клуб. Не мога да гарантирам, че ще печелим във всеки мач, но едно нещо е сигурно – винаги ще излизаме за победа. Пак ще повторя предстои ни много работа, затова не очаквайте от мен да правя чудеса, това е дълъг процес. Аз съм млад, но познавам работата си много добре. За да постигнем това, към което се стремим, ще ни трябва време„, сподели още Йорданеску.

Стъпка първа

Ако нямаше нужда от корекции, нямаше да съм тук. Важно е откъде ще започнем, а ние ще започнем от потенциала на футболистите. Трябва да се развиват, като мислене, като професионализъм, на терена и извън него. Не искам да говоря индивидуално за футболистите, не му е моментът сега. Вече споделих на ръководството, че се нуждаем още от двама-трима играчи, за да покрием напълно всички позиции,“ допълни още румънецът.

- реклама -