Едуард Йорданеску

Йорданеску: Собственикът на ЦСКА-София настояваше да остана

Собственикът на ЦСКА-София настояваше да остана, но аз отказах. Това заяви вече бившият наставник на „армейците“ Едуард Йорданеску, ден след като напусна клуба. Румънският специалист каза също, че решението да си тръгне е изцяло негово.

Докато бях начело на ЦСКА, получих по-добри оферти във финансово отношение, но аз не бях там заради парите, не останах и заради компенсацията. Парите са важни, но не са ми самоцел“, коментира Йорданеску.

38-годишният специалист признава пред DigiSport, че не е бил приеман от всички на „Армията“. „Бях единственият чуждестранен треньор в първенството, имаше натиск от медиите. Осъзнах, че е много трудно да се работи в такава обстановка, защото това оказваше влияние и на играчите. Смятах да работя здраво през лятото, но после разбрах, че това ще е по-скоро невъзможно”, каза румънецът.

Феновете искат резултати

Той разкри, че целта, която му е била поставена от ръководството, е била влизане в тройката. „Беше трудно да се борим за титлата. На мен ми бе поставено за цел влизане в тройката. В крайна сметка феновете, футболистите и самият аз бяхме разочаровани от резултатите, макар те да не бяха чак толкова лоши. Разбирам и приемам обаче, че феновете винаги искат резултати, без да се съобразяват с обстановката”, допълни Йорданеску.

- реклама -