Йорданеску

Йорданеску се появи на „Българска Армия“

Едуард Йорданеску, който ще поеме ЦСКА-София, пристигна на стадион „Българска армия“. Румънският специалист ще проведе среща с феновете на тима, а утре официално ще бъде представен пред медиите. Йорданеску, който влезе на стадиона служебния вход се отправи към Сектор А, където бе очакван от привърженици на отбора.

„Поласкан и щастлив съм, че ще работя клуб с такава богата история, толкова много титли и трофеи като ЦСКА. Знам, че това е голяма отговорност по същите причини. В момента пътувам с кола от Букурещ към София, защото сутринта самолетният полет беше много рано и не бяхме стигнали до споразумение. Сега уточнихме всички детайли по моя договор, който ще подпиша утре. Тази сутрин си стиснахме ръцете по телефона с г-н Гриша Ганчев и неговият син Данаил, с когото водих всички преговори“, коментира Йорданеску пред 7dni futbol.

Румънецът ще налага офанзивен футбол

Специалистът разкри и своето виждане за играта. „Стилът, който налагам в отборите си е офанзивен. Атакуващият футбол е начинът да постигаш успехи. Видях няколко мача на ЦСКА през този сезон, запознах се с отбора. Първата ми цел в клуба е да изградим един отбор, в който да няма групички, всички да се борят заедно, да имаме силен манталитет и характер. Идвам в момент, в който сезонът вече е започнал и аз не съм правил селекцията, така че трябва да работя с групата футболисти, които вече са в ЦСКА. Мисля, че ще са ни нужни 1-2 нови попълнения, но ще видим. Както казах, искам да изградя колектив, в който да няма проблеми, за да преследваме заедно целите си. Трябва да играем добър футбол. Знам, че Лудогорец е наложил превъзходство в българското първенство, гледах ги срещу Левски, като обърнах внимание и на двата отбора. Имам първоначална представа за нивото на футбола в България. Ако играем и се представяме добре, можем да атакуваме първото място“, добави още Йорданеску.

- реклама -