Йордан Цонев, Кирил Петков, Асен Василев, сходни политики
Снимка: Кадър Нова телевизия

Йордан Цонев за разследването на „Ди Велт“: Вярно ли мислите, че „Кирчовците“ са спасили Украйна?

За мен предизборната кампания започна още от нощта на 2 октомври. Това заяви пред БТВ Йордан Цонев от ДПС.

„Случаят с Нексо е планетарен, става въпрос за огромни суми. Откраднати са много пари на американски, както и на немски граждани. През криптопирамидата са изпрани много пари на руски олигарси. Израелските служби са предали на родните, че един от финансистите на Хамас е правил транзакции през криптобанката“, каза още той.

Политическата връзка на Нексо е пряко свързана с кръга „Капитал“. Сега тези връзки излиза – чрез реклама в един от техните вестниици, чрез фирми, чрез дарения, каза още той.

Скандалът с оръжията за Украйна е кризисен пиар. Вярно ли мислите, че „Кирчовците“ са спасили Украйна? Като чуя за тях, се сещам за комисионните, коментира Цонев темата за износа на оръжи към украинската страна и разследването на „Ди Велт“.

Относно управлението на страната Йордан Цонев коментира ГЕРБ и ДБ:  

„Евроатлантическата линия не трябва да се изпуска и това е нашата червена линия. Относно червените линии с ГЕРБ, да, имаме много – те водят политика на постфактум решения. Решават нещо и ни осведомяват, за нас това не е модел на управление, а обратното – с разговори.  Христо Иванов ми се вижда узря да води диалог.“

- реклама -