Йордан Цонев, ДПС, Кирил Петков, Капитал, Иво Прокопиев,

Йордан Цонев: Кирил Петков има бизнес и политически връзки с кръга „Капитал“

„Продължаваме промяната“ (ПП) е президентска партия и се промотира с агресивна медийна кампания. Това мнение изрази Йордан Цонев от ДПС пред Българското национално радио. По думите му Кирил Петков има връзки с т. нар. кръг „Капитал“

„През 2009 година със същата агресия и същият кръг задкулисие наложи ГЕРБ и Бойко Борисов. За това имам признание от самия кръг. Кръгът „Капитал“, идеологът е Иван Кръстев, изпълнителят е Иво Прокопиев. Между двата продукта ребрандираха няколко пъти градската десница… Кирил Петков има бизнес и политически връзки с този кръг“.

В предаването „Неделя 150“ Цонев допълни:

„Хората не ни пращат предварително в парламента, за да има разделителни линии. Може да има по програма, по морални убеждения. Но априори да кажеш – тези партии няма да участват в следващия парламент в съставянето на правителство, това означава, че казваш на 1,5 млн. избиратели – пуснете гласа си, но ще гледате мача отблизо. Това обезсмисля демокрацията. Трябва да няма разделителни линии. Която партия спечели изборите, да представи програма, платформа за реформи, ако намери общ език с други партии, независимо кои са те, да правят кабинет“.

В което и управление да участват ДПС ще искат да бъде разграден авторитарният модел.

„Авторитарният модел на Борисов беше заменен от авторитарния модел на Радев. Реваншизмът не е отговор на авторитаризма. Отговор на авторитаризма е възстановяване на ролята на отделните власти, отделните институции. Искаме изпълнителната власт и държавните органи да не бъдат използвани като бухалка срещу бизнеса и хората. Трябва да има програма за ускорено икономическо развитие“.

„С нашите кандидати искаме да покажем нашата визия за президентската институция. Искаме и да покажем на обществото, че ДПС също има програма с общоевропейски акценти. Нито едно име още не сме завъртели. За нас Румен Радев не е удачната кандидатура за решаване на кризите, той не стои в конституционната рамка“, каза още Цонев.

- реклама -