Йордан Цонев, Кирил Петков, Асен Василев, сходни политики
Снимка: Кадър Нова телевизия

Йордан Цонев: Имаме сходни позиции с Петков и Василев

„По отношение на политиките ние имаме сходни позиции с дуото Петков-Василев.“ Това каза пред Нова телевизия Йордан Цонев от ДПС. Той допълни, че е имал разговори с тях в Народното събрание.

„Имаше разговори с дуото Кирил Петков – Асен Василев, но те са били само в парламента в качеството ми на председател на икономическата комисия. Говорихме за политиките и за бюджета”, допълни Цонев.

По думите му модната тенденция да се разказват бивали и небивали разговори не е част от сериозната политика.

„Знаете, че в този парламент – всеки разказа какво ли не. Хората ни пращат в парламента не за да се обичаме и да се харесваме, а за да водим диалог. Диалог, който не се състоя в два парламента. Конкретният разговор, споменат от Кирил Петков в ефира на Нова телевизия, не е воден с мен”, подчерта той.

Актуализацията на бюджета Цонев коментира така:

„Факт е, че ДПС в мое лице и в лицето на колегата Чобанов направихме възможно приемането на бюджета, актуализацията, и Асен Василев не го отрече това. Не е вярно, че бюджетът е приет както е предложен, той е коренно променен. По отношение на политиките, ние имаме сходни неща. Дори, мисля че като го изпратих, му казах – нещата, които говорите като политики, ги има в нашата програма от 2017 г. И той каза – пратете ми я да видя, много ми е любопитно и аз му казах, че я има на сайта на ДПС. Това е разговор през цялата комисия”, подчерта Цонев.

Той обаче допълни, че между ДПС и Петков и Василев има и разделителни линии:

„Кирил Петков започна работата си като служебен министър с внушението от бТВ, че Пеевски е по разследвания, имало големи кредити, които бил взел Пеевски. Нашите въпроси, които аз зададох към Кирил Петков и колегите в залата, и писмените отговори бяха, че няма такива данни. Голямата беда ни е това – лъжите. Първо, лъжите за Пеевски. ДПС стои зад Пеевски, защото обвинението за корупция е обвинение в престъпление. Всеки има право да се защити в съда, всяко обвинение се доказва в съда. Ние не получихме доказателства за обвиненията срещу Пеевски, ние от ДПС твърдим, че Пеевски не е нарушил законите. Ние твърдим, че вече имаме преки и косвени доказателства, че тези обвинения са скалъпени в офиса на Иво Прокопиев от неговия кръг и от него в отговор на разкритията, които той правеше за тях и ще го докажем. Това, което го казвам във вашето студио, Илхан Кючюк го каза в Европейския парламент със същите думи.“, заяви Йордан Цонев.“

- реклама -