Елена Йончева Борисов клевета

Йончева: Ако докажа, че Бойко Борисов лъже, нека той да напусне политиката

Кандидат-депутатът на БСП Елена Йончева отговори на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който по-рано заяви, че са плащани милиони левове държавни пари за нейните репортажи в чужбина.

Пред bTV Йончева заяви, че твърденията на Борисов са лъжа. Тя призова бившия премиер, когато бъде осъден за думите си, да напусне политиката.

Категорично правителството не е било принудено да дава милиони за мои репортажи, заяви Йончева. Тя повтори, че документалните филми, които е правила като журналист, не са били с бюджет на БНТ, а със средства от спонсори, които сама е намерила.

„Понеже съм абсолютно убедена, че става въпрос за голяма лъжа, предлагам да се откажа от всякаква политическа битка, от депутатското място, ако бъда избрана, ако се докаже, че думите на Борисов са истина. Ако обаче стане обратното и ако Борисов е мъж, нека той да поеме отговорността и да напусне политическата сцена“, призова Йончева.

„Не може от позицията на силата да хвърляш такава кофа с лъжи. Нямам никакво съмнение, че ще бъде осъден“, каза още тя.

Йончева отрече да е работила за службите.

„Oт дyмитe нa Бopиcoв излизa, чe cъм Maтa Xapи или Лopънc Apaбcĸи зa бългapcĸитe cлyжби. He cъм paбoтилa зa cлyжбитe и нямaм ниĸaĸвa пpeдcтaвa oтĸъдe cи гo измиcли“.

Според председателя на Института за дясна политика Георги Харизанов не става въпрос за работа за БНТ, а Борисов говори за „централи“ и в цялата история са намесени 2 млн. лв., изплатени на френските служби. За какво точно става въпрос обаче щяло да стане ясно, когато започне делото, припомя bTV.

glasove-6

- реклама -