Георги Йомов, ЦСКА-София
Снимка: cska.bg

Йомов изгоря с допинг, няма да играе дълго

Крилото на ЦСКА-София Георги Йомов е със спрени състезателни права заради употреба на забранени вещества. Това обявиха от клуба. В София са получили писмо от Антидопинговата комисия към УЕФА.

Забраненото вещество е открито на 28 юли след домакинския мач от Лигата на конференциите срещу Македония Гьорче Петров. Положителната проба е причината Йомов да не играе в реванша с Базел преди дни.

Поради изискванията за конфиденциалност от УЕФА, от ЦСКА-София не разкриват коя е забранената субстанция. Йомов има срок до първи септември да даде своето становище. Той обаче е с временно спрени права за срок от 90 дни.

Постоянното наказание за нещо ще зависи от вида на забранената субстанция. Най-вероятно обаче той ще „изгори“ за дълго време. Още повече ЦСКА-София си „изми ръцете“.

„Категорично заявяваме, че ЦСКА спазва всички изисквания на Световната антидопингова агенция. Всички витамини и хранителни добавки, които се дават на футболистите в отбора, са на сертифицирани световни марки и одобрени от медицински лица. В отбора приемането на вещества извън клубната програма е строго забранено“, написаха от клуба.

- реклама -