сн. БГНЕС

Йоан Матев в последните си думи пред съда: Нямам общо с трагедията, трябва да бъда оправдан

„Искам да изкажа съболезнования на всички на близки, но аз няма нищо общо с тази трагедия и затова трябва да бъда оправдан.“ Това бяха последните думи на Йоан Матев в съдебната зала на делото за убийството на ученика Георги Игнатов в Борисовата градина.

Съдебният се съвещава, след това се очаква да произнесе присъдата.

В същото време адвокат Стоянка Маркова, която защитава подсъдимия Йоан Матев, се оттегли като негов защитник. Ина Лулчева продължава да го защитава.

Във вторник прокуратурата поиска максимално наказание от 12 г. затвор за Матев за убийството на ученика Георги Игнатов в Борисовата градина. Тъй като Матев е бил непълнолетен по време на престъплението, това е най-високото наказание.

По време на пледоариите във вторник той проговори за първи път от 5 г. след убийство на 15-годишния Георги и 3 г., след като бе арестуван. Тогава Матев отрече да има нещо общо със смъртта на Георги, който издъхна, прободен от нож на пейка в парка на 2 юни 2015 г.

Йоан Матев прекара в ареста 3 г. и 2 месеца. Той бе пуснат под домашен арест с електронна гривна на 22 април миналата година заради COVID-19.

- реклама -