9 жертви на стрелбата в Мюнхен, издирването на стрелците продължава

9 жертви на стрелбата в Мюнхен, издирването на стрелците продължава.

Полицията в Мюнхен потвърди, че при стрелбата привечер в търговски център, близо до Олимпийския стадион, са убити 9 души.

Полицията проверява дали едно от телата не е на един от извършителите. Знае се, че има няколко тежко ранени, но броят на пострадалите не се уточнява.

Мюнхен

Продължава издирването на предполагаемите трима извършители на стрелбата.

В града са мобилизирани мащабни полицейски сили.

Полицията подозира терористичен акт, а говорител на силите на реда по-рано съобщи за „сериозна терористична обстановка“.

Според информации, събрани от АФП, някои очевидци говорят за мъж с арабски черти.

Други са чули нападателя да крещи на немски: „Аз съм германец, израснал съм тук, на социални помощи съм, бях на лечение, нищо не съм направил”. След това мъжът стрелял с пистолет и крещял „Гадни чужденци”.

Говорителят на полицията не е потвърдил тази информация и казва, за момента не разполага с налични данни за ислямистки атентат.

Мюнхен

 

Германският вътрешен министър Томас де Мезиер, който е летял към САЩ по време на стрелбата в Мюнхен, е прекъснал пътуването си и се завръща в Германия, предаде ВВС.

Германското правителство се събра на кризисно заседание, за да обсъди нападението. Канцлерът Ангела Меркел не присъства на срещата.

Президентът на Германия Йоахим Гаук заяви, че е „ужасен“ от атаката в Мюнхен.

„Аз съм с всички жертви в мислите си и с всички тези, които скърбят или се боят за любимите си“, заяви Гаук.

Мюнхен

- реклама -