Обиколка на Полша, падане
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Якобсен е стабилизиран, съдията – в съзнание

Фабио Якобсен, който пострада тежко при брутално падане в обиколката на Полша вчера, е в тежко, но стабилно състояние. Това заяви директорът на състезанието Чеслав Ланг. Инцидентът вчера стана точно година след смъртта на Бьорг Ламбрехт в същата обиколка.

„Сега се върнах от болницата и съм малко по-спокоен. Страхувахме се от най-лошото, но сега знаем, че Фабио Якобсен е в тежко, но стабилно състояние. Съдията също е в тежко състояние, но е в съзнание. Искам да благодаря на докторите и болниците за бързата им реакция и грижа. Пожелавам бързо възстановяване на всички пострадали“, каза Ланг.

Хрьоневеген е изхвърлен от Обиколката

Дилан Хрьоневеген, който предизвика падането, беше изхвърлен от състезанието. Спринторът на Йъмбо-Висма блъсна Якобсен в оградата при скорост от близо 80 км/ч. Вчера той беше само дисквалифициран. Сутринта обаче организаторите увеличиха санкцията му.

Международният колоездачен съюз прехвърли случая на дисциплинарната си комисия за допълнителни мерки. Очаква се нидерландецът да бъде наказан за дълъг период от време.

Освен това Декьоник-Куикстеп – отборът на Якобсен – обяви, че ще заведе граждански иск срещу Хрьоневеген.

- реклама -