Иззеха повече от 50 тона месо с изтекъл срок на годност

Над 50 тона месо са открити и иззети при акция на полицията в Плевен. Продуктите са запечатани и предстои унищожаването им. Органите на реда са извършили  проверки в складови помещения, складове за търговия на едро за хранителни стоки, които имат удостоверение за регистрация по Закона за храните.  В един от основните складове на фирма са установени около 6255 кг месо с изтекъл срок на годност. В останалите складове са намерени близо 50 тона месо – свинско, пилешко, риба и агнешко, като част от него е с изтекъл срок на годност, а друга част от месото е без маркировка и етикети.

В някои от тях са били монтирани хладилни камери, а други са гаражи, в които е складирано месо, кайма, месни изделия /наденици, кюфтета, кебапчета и др./, брашно, яйца, рибни консерви, майонеза, пастет, безалкохолни напитки, бира и др. хранителни стоки, различни съоръжения и машини за преработка на месо.

Проверени са и производители на кайма, машини и съоръжения за пакетиране на месо, кайма, готови етикети, тарелки, оцветител за кайма, протеини и др.

Акцията е проведена от 6 до 14 февруари в Плевен.

В един от складовете са установени 63 литра течност, наподобяваща ракия, като количеството е иззето. Складовите помещения, в които е открито месото, нямат удостоверения за регистрация по Закона за храните. Предстои унищожаването на установените хранителни продукти.

- реклама -