Известен готвач храни федерални служители без заплати, а Тръмп сам купува хамбургери за свои гости

Известният готвач Хосе Андрес обяви, че създадената от него група за помощ при бедствия ще раздава храна на федералните служители, които са без заплати, съобщава Ен Би Си.

Акцията започва в сряда в столицата Вашингтон.

Хосе Андрес стана известен с това, че организира група за помощ и замина за Пуерто Рико след преминаването на урагана Мария.

За тези усилия готвачът беше номиниран за Нобелова награда за мир.

„Днес сме изправени пред нов тип бедствие – над 800 хиляди федерални служители принудително са без работа“, каза Хосе Андрес. „Вярваме, че никой не трябва да бъде излаган на такова страдание, без да знае как ще нахрани децата си“.

Кухнята за безплатна храна символично ще бъде отворена на „Пенсилвания авеню“ – булевардът, който свързва Белия дом и сградата на Конгреса.

Спорове между президента и Конгреса за бюджета на федералните служби е причина вече почти месец хиляди техни служители да са в принудителен, неплатен отпуск или да работят, без да им се плаща.

Тръмп сам плати храната за посрещане в Белия дом

Доналд Тръмп плати от собствения си джоб храната за официално посрещане в президентската резиденция във Вашингтон, съобщава АФП.

По традиция, колежанският шампион по американски футбол посети президента в Белия дом.

 

„Поради спряното финансиране и гостуването на Клемсън Тайгърс, страхотна американска храна, платена от мен!“, каза Тръмп на футболистите пред маса отрупана с пица, пържени картофи и поне 300 хамбургера.

Изделията на бързото хранене бяха сервирани в сребърните подноси, в които обичайно се поднасят специалитетите на готвачите в Белия дом.

Преди да посрещне атлетите, Тръмп каза на журналистите, че импровизираното угощение ще е много успешно, защото „това са големи хора, които обичат да ядат“.

- реклама -