Извънредно заседание в парламента (На живо)

Днес парламентът заседава извънредно.

Причината е изслушване на регионалния министър Иван Шишков за строителството на трансевропейския транспортен коридор IV, магистралите „Хемус“ и „Черно море“.

По проекта за магистрала „Струма“, в участъка Кресна, има завършена процедура по ОВОС, разгледани са и мерки, свързани с опазването на околната среда, съобщи служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков по време на изслушването му в парламента за строителството и напредъка на трансевропейския транспортен коридор IV в частта му, преминаваща през територията на България в участъка Видин – Кулата, автомагистрала „Хемус“ и автомагистрала „Черно море“.

Шишков каза, че процедурата, свързана с МОСВ, ще завърши в края на януари, за да може окончателно да бъде избрано трасе за магистрала „Струма“. МРРБ успоредно работи по това, при окончателно решение за избор на трасе, да може да се стартира с процеса така, че до май 2023 г. да има възможност за издаване на разрешение на строеж. Най-вероятно за малка част от трасето, уточни министърът.

 

 

- реклама -