Извънредно положение в Харватия, Сърбия и Босна и Херцеговина също бедстват (СНИМКИ, ВИДЕО)

Лошото време и проливните дъждове предизвикаха истински хаос в части от Хърватия, което наложи властите да обявят извънредно положение.

Пожарникари, специални единици и полицаи са изпратени на терен, за да помогнат за преодоляване на последиците от наводненията. На помощ се е притекла и хърватската войска.

https://www.youtube.com/watch?v=eNW1s8GRwng

Силни бури обхванаха част от Балканския полуостров в понеделник, предизвиквайки хаос освен в Хърватия, Сърбия и Босна и Херцеговина.

 

Силен вятър, придружен от дъжд на няколко места, връхлетя Босна и Херцеговина. В столицата Сараево бе съобщено за паднали дървета и повредени покриви. Затруднения в трафика имаше и в района на Мостар. Сараевските улици останаха под вода.
Федералната хидрометеорологична служба на Босна и Херцеговина издаде оранжев предупредителен код за поява на силен вятър.
Буря порази Белград и няколко града в Сърбия във вечерните часове на понеделник, а в Нови Пазар падна градушка с размерите на орех. Около 19 часа бурите удариха отделни части на Белград, а температурата на въздуха падна с 10 градуса по Целзий, или от 29 до 19 градуса.
В Смедеревска паланка, Крушевац, Лозница скоростта на вятъра достигна 80 км в час. В Белград и Прокопле бурята изпочупи много дървета. Сръбската телевизия съобщи, че в Парачин има повредени покриви и фасади на къщи.


Бурите дойдоха в Сърбия от запад, като преди това нанесоха щети в региона. Лошото време се премества на север и североизток към Унгария и Румъния, пише „Данас“.

- реклама -