ИТН: Радостин Василев е мутра, мафията е в Промяната (Видео)

„Има такъв народ“ дава в момента пресконференция в БТА по повод разцепилата се парламентарна група на партията.

Днес е един прекрасен ден. Защото преди час видяхме едни хора, които с поведението си в национален ефир доказаха, че са предатели.

Подложени сме да безпрецедентен натиск от мутри. Мутрата Радостин Василев ви изгуби времето да говори всевъзможни измислици.

Йорданов пусна и запис от разговор между Христина Иванова и Василева, в който спортният министър в оставка я заплашва и я кара предаде Слави Трифонов:

„Ако няма да се присъединиш към нас, подай си молбата за напускане от парламента. Ще дойда да те видя след 5 минути“, повтаря Василев.

Ето какво се казва в записа: „Идвам да те взема лично. Правя го за твое добро, не ме предавай и ти. Ако не си подай молбата и напускаш Народното събрание. Защото иначе аз ще ти пратя хора и те ще ти направят молбата. Няма да ставаме от ПП, даже няма да ги подкрепяме. Те си имат от другаде подкепа. Ние си изразяваме нашата воля. Бъди спокойна, всичко ще мине, няма да те заблуждавам. Уплашиха ли те? Щом си категорична, че не искаш ще изпратя утре да дойдат хора при теб да си подадеш молбата за напускане на НС. Ще видиш, че ще го направиш.“

„Заплахи, натиск…“, допълни Тошко Йорданов. „Гроздане, чакам си парите от министерството, които не си ми дал“, заяви още Йорданов. „Изключително съм щастлив, че подобен душевен отпадък не е при нас“, допълни той.

„Аз няма да давам квалификация на престъпления – има НК, съдебни органи, прокуратура. Миналата седмица беше внесен Закон за противодействие на корупцията. Борим корупцията с корупция – това ли правим“, попита Ива Митева.

„Бях обвинена от първата политическа сила, че съм действала враждебно“, допълни тя.

„Как мога аз да спра законодателната програма – тя се изготвя от председателя на НС и се гласува в пленарна зала. Обсъжда се от всички коалиционни партньори“, обясни Ива Митева.

„Никога не съм спирала нещо. Напротив – аз помагах на г-н Василев да си напише Закона за хазарта и да може да го внесе“, допълни Митева.

Станислав Балабанов обяви, че Василев обещавал постове и подкупи.

„Кой си ти, да пращаш мутри в най-демократичната сграда на България – Народното събрание, да плашат депутат да си подаде оставката?, попита депутатът на Слави и добави, че те са спрели националното предателство на България спрямо Северна Македония и са спрели фалита на държавата.

Христина Иванова заяви още, че и друг път е била заплашвана от Радостин Василев.

Обвиненията от страна на „Продължаваме Промяната“ коментира и вицепремеирът и регионален министър в оставка Гроздан Караджов. „Мога да се закълна, че при мен такова нещо като корупция или да пипам парите на държавата – няма“, категоричен бе той.

Тошко Йорданов пък заяви, че Георги Георгиев се отцепва от ИТН, защото „не е на мястото на Гроздан Караджов“. „Георгиев и депутатът от ГЕРБ Маноил Манев искаха оставката на шефа на БАБХ“, каза още Йорданов.

„Ако погледнете социалните мрежи, ще видите г-н Радулов какви постове пуска срещу ПП. Възмущава се от техните решения. Изведнъж, като с магическа пръчка, срещу пари и постове, той е нов човек. Василев пък стана мутра. Г-н георгиев забрави как е гласувал в парламента миналата седмица. Те ви пълнят главата с глупости“, заяви Балабанов.

„Това са петима побъркани човека за власт. Преживяха душевен катарзис в името на постовете си – чак когато излязохме от властта и може да дойдат избори, след които нито единият ще е министър, нито другите – депутати. Така изглежда човешката глупост, съчетана с алчност“, отсече Йорданов.

 

- реклама -