Извънредната епидемична обстановка се удължава до края на май (видео)

Извънредната епидемична обстановка се удължава до края на май. Това стана ясно от заседанието на МС при премиера Бойко Борисов.

Постигнахме много до момента. България се вижда, че излиза успешно от третата вълна за разлика от много други европейки страни, които не успяват да постигнат този резултат, които ние постигаме, въпреки по-строгите мерки и въпреки забраната за излизане на хората от вкъщи. Това е огромен успех за нашата държава. Имаме траен спад на заболеваемостта, траен спад на смътността, тенденция за намаляване, както на хоспитализираните в неинтензивните структури, така и на хоспитализираните в интензивните структури”, заяви проф. Костадин Ангелов.

Благодаря на министрите, че сте толкова отговорни и понеже имаме проекта за Национален план за възстановяване, видяхме, че други планове няма. Възложихме на Дончев да започне консултациите със службите на ЕК с оглед окончателното изпращане на проекта по точка 1 в съответствие с изискванията на Регламент 24, добави Борисов.

Той връчи Плана за възстановяване на Томислав Дончев.

Дончев заяви, че сме в състояние да стартира предварителната проверка на ЕК. Когато тя приключи, Планът предстои да бъде одобрен от ЕК и от съвета, каза още Дончев.

- реклама -