Извънредна среща на собствениците на нощни заведения

Недоволството на бизнеса се разраства. Днес се очаква извънредна среща на собствениците на нощни заведения.

Поводът –

новите мерки в София

срещу разпространението на коронавируса. От полунощ на 27 януари се предвижда заведенията да работят до 22:00 ч. Капацитетът се ограничава до 50%.

Заведенията: Докато ние изчезваме, вие отидохте на кино без маски! Бойкот на мерките и война с държавата – Flashnews

В официална позиция от браша обявиха, че изразяват „искрено недоумение от

решението на правителството

да остави без работа най-високо ваксинираната част от населението”.

Още миналата седмица собствениците обявиха, че ще бойкотират мерките и готвят протести.

Няма да спазваме новите заповеди на властите, защото те биха ни обрекли на фалити. Това заяви в ефира на NOVA NEWS председателят на Асоциацията на заведенията Ричард Алибегов. По думите му най-ваксинираната част от обществото ще бъде оставена на улицата без работа заради новите здравни ограничения.

Затягат мерките в София (Видео) – Flashnews

„Персоналът на заведенията е

ваксиниран почти на 100%.

Искат да оставят ваксинираните хора на улицата, без работа. Най-вероятно на днешната среща ще вземем решение да не спазваме новите мерки, защото иначе ще бъдем обречени на фалити. Няма да спазваме работното време, което се налага, тъй като нямаме друга опция. От 6 месеца алармираме, че ще дойде тази вълна на коронавируса и, че нещо такова ще се случи, но не бяхме чути”, обясни той.

Относно

компенсациите за бизнеса

заради скъпия той Алибегов обясни, че е необяснимо защо те не бяха определени още за декември, така че да станат видими с януарските сметки.

„Компенсациите ще се получат в средата на февруари със задна дата. До тогава българският бизнес се явява кредитор на енергийните дружества, докато се чуди как да плати сметките си. Сега за тези месеци, когато цената е най-ниска ще бъдем компенсирани, което не е логично”, обясни още той.

- реклама -